Ptactwo dzikie
Dziki gołąb
Mięso gołębia jest chude i delikatne. Doskonale nadaje się do pieczenia oraz duszenia. Rosół z gołębaia to popularne danie w polskiej kuchni.
Cennik:
- Gołąb - 38.00 zł / szt.
Przepiórka
Mięso przepiórek jest delikatne w smaku i zapachu, ma bladoróżowy kolor. Jest chude i bogate w składniki odżywcze i witaminy. W smaku przypomina kurczaka.
Cennik:
- Przepiórka 4 szt. - 46.00 zł / op.
Kuropatwa czerwona
Mięso z kuropatwy jest białe, bardzo delikatne, charakturyzuje się bardzo niską zawartością tłuszczu.. Jest doskonałym źródłem białka, witamin z grupy B
Cennik:
- Kuropatwa - 42.00 zł / szt.
Bażant
Mięso bażanta jest delikatnie twardsze od mięsa kurczaka lub indyka. Jest ciemniejsze i ma charakterystyczny zapach.
Cennik:
- Bażant - 58.00 zł / szt.
- Filet piersi bażanta - 105.00 zł / kg